15/2/09

Ο Μπόγιας της Αγάπης

Στο είχα πει να μη μ’ αγαπάς. Σε είχα προειδοποιήσει ότι κινδυνεύουν όσοι αγαπούν. Αλλά και όσοι αγαπιούνται. Όσοι αφήνονται να απολαύσουν αυτό το Δώρο. Δε με άκουσες, γέλασες μονάχα. Δεν πίστευες στον Μπόγια της Αγάπης. Κι όμως, υπάρχει. Γυρνάει και μαζεύει τα αδέσποτα κουτάβια φυλακίζοντας τις καρδιές τους. Και τότε βλέπεις τη θλίψη στα μάτια τους και νιώθεις την απελπισία και τον πόνο στο αλύχτισμά τους. Και εκείνων που φεύγουν και κοιτούν πίσω από τα κάγκελα της κλούβας, αλλά και εκείνων που μένουν αποσβολωμένα καταμεσής του δρόμου να βλέπουν με παράπονο την κλούβα του Μπόγια που χάνεται με ταχύτητα, κατευθυνόμενη προς το επόμενο θύμα της. Τότε ακούγονται μόνο τα παραπονιάρικα αλυχτίσματα και των δύο πλευρών, μια και το Δώρο της Αγάπης, δεν έχει μόνο παραλήπτη αλλά και αποστολέα.

Μη ρωτήσεις «Και τώρα τι κάνουμε;»… Δύο λύσεις: Πρώτη, να περιμένω κι εγώ τον Μπόγια να περάσει, ή, δεύτερη, να μαζέψεις δυνάμεις και να προσπαθήσεις να το σκάσεις απ’ το κλουβί σου...


3.10.06


5 σχόλια:

patsiouri είπε...

Ζωή χωρίς ρίσκο όμως γίνεται??? Δε γίνεται...
Χίλιες φορές να φας στη μάπα το μπόγια της αγάπης εκατό φορές παρά να ζεις στο απόλυτο κενό...
Και φυσικά παρά να συναντήσεις ποτέ τον αληθινό μπόγια που μαζεύει κουτάβια...

βασίλης είπε...

Αν μ΄αγαπάς μη μ΄αγαπάς... Σπουδαία φράση όσο και σκληρή..

marilia είπε...

patsiouri, όσο τα πράγματα είναι καλά, συμφωνούμε όλοι ότι "ζωή χωρίς ρίσκο είναι ανυπόφορη". Όταν όμως βλέπεις τον... μπόγια να πλησιάζει, αναφωνείς: "Βόηθα Θεέ!"

Βασίλη, μια φορά το άκουσα αυτό το θεϊκό "αν μ' αγαπάς, μη μ' αγαπάς" και μου 'ρθε να... φτιάξω χυμό από φρέσκο φρούτο! Άσε!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Γκουχ γκουχ!

marilia είπε...

Ο Χριστούλης, αγάπη μου!