9/6/10

Με μολύβι και χαρτί



Μεγάλη ευλογία το δάκρυ. Μεγάλη λύτρωση να μπορείς να ξεμπερδεύεις την ψυχή σου όταν έχει μπλεχτεί σαν γαϊτάνι. Τα κεριά συναγωνίζονται τ' άστρα, καθώς σελαγίζουν στο σκοτάδι και απ' το βάθος, ένας βιρτουόζος, αόρατος, πιανίστας έχει βαλθεί να βοηθήσει στο ξετύλιγμα του κουβαριού. Διακριτικά το ροσμαρί τρυπώνει απ' το ανοιχτό παράθυρο και με τσιγκλάει με την ταξιδιάρικη μυρωδιά του.

Τα δάκρυα βρίσκουν, επιτέλους, το δρόμο που αναζητούσαν καιρό και τα χέρια μου, κρατώντας το μοναδικό όπλο που θα μπορούσαν να κρατήσουν, καλούν το χαρτί σε μονομαχία. Χαράζουν γρήγορα και αποφασιστικά τις λέξεις που θαρρείς ήταν μέρες καταπιεσμένες στην άκρη του μολυβιού. Μαλακές, μαύρες, μικρές, ανυπόμονες και υγρές. Λέξεις στις οποίες έκοβα το δρόμο καιρό.

Οι μονομαχίες ποτέ δε βγαίνουν σε καλό κι εγώ σιχαίνομαι τα αίματα. Πάλι επιφανειακές γρατσουνιές θα καταφέρω στο χαρτί, λόγια ανώδυνα κι αναίμακτα, λέξεις απαλές που αποφεύγουν να πληγώσουν οποιονδήποτε, εκτός από 'μένα. Για άλλη μια φορά θα κόψω το κουβάρι εντός μου χωρίς να επιχειρήσω να το λύσω.


*Οι λέξεις με τα έντονα γράμματα μου δώθηκαν από την dreamteamk9 πριν αρκετό καιρό. Άργησα και σίγουρα δεν ικανοποίησα τα παιδιά, αλλά μόνο αυτό κατάφερε να βγει απόψε... :)

13 σχόλια:

dreamteamk9 είπε...

Απίστευτο ταλέντο! Έμεινα άφωνη με το συνδυασμό των λέξεων. Γραφή ευαίσθητη, γάργαρη και αποφασιστική. Μπράβο, Μαριλιώ!

Αυτό που έγραψες όχι απλώς θα τα ικανοποιήσει, αλλά θα μείνουν και αυτά άφωνα με τη δεξιοτεχνία σου.

Θα τους το μοιράσω από εβδομάδα που γράφουμε μαζί.

Σε ευχαριστώ πολύ, Μαριλία!

dreamteamk9 είπε...

Ξέχασα!
Με γεια το νέο template!
Καλή σου νύχτα και να είσαι καλά!

marilia είπε...

Ματούλα, θα περνώ να διαβάζω τα ενθαρρυντικά σου σχόλια, να παίρνω τα πάνω μου, γιατί τελευταία πολλή... μιζέρια έπεσε. ;) Πάντα με κολακεύεις και σ' ευχαριστώ πολύ. Αλλά γίνε και λίγο αντικειμενική, βρε παιδί μου!!! χιχιχι!

Σ' άρεσε το φόντο; Είπα ν' αλλάξω αυτή τη... ροζ φαντασίωση που 'χα και να το... ανθίσω λιγάκι. Τώρα μάλιστα που έμαθα πώς γίνεται και ότι είναι εύκολο, θα παίζω συχνά με τα μπλογκιά μου. :)

Φιλιά και πάλι σας ευχαριστώ πολύ όλους! :)

Υ.Γ. Μη βάλεις δύσκολα στα παιδιά. Τόσα φτιάξατε μαζί φέτος, μην τα αγχώσεις και τα στενοχωρήσεις τελευταίες μέρες! Το νου σου! ;)

dreamteamk9 είπε...

Αντικειμενικότατη είμαι! :))
Το ταλέντο φαίνεται, Μαριλία. Μη σταματάς να γράφεις. Τις χαίρομαι πολύ τις ιστορίες σου.


Αυτά τα διαγωνίσματα πολύ ψυχοφθόρα είναι! Βλέπω τα πρωτάκια μου (τα τριτάκια δεν τα ..φοβάμαι, έχουν εμπειρία!) και αγχώνομαι μαζί τους.

gyristroula2 είπε...

Αν χρειάζεσαι και μια δεύτερη γνώμη φιλολογική, σου λέω κι εγώ ότι το ταλέντο είναι ευδιάκριτο. Συνέχισε να το καλλιεργείς!

marilia είπε...

Ματούλα, δεδομένου ότι αντικειμενικότητα δεν υπάρχει και του υπερθετικού βαθμού του επιθέτου, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είσαι άκρως υποκειμενική και ότι με συμπαθείς! :):):):):) χιχιχιχι! Την επιταγή στην έχω ήδη υπογράψει, αλλά το ποσό είναι συγκρατημένο λόγω κρίσης. Ξέρεις, ο μισθός έχει γίνει... μισθούλης! :Ρ:Ρ

gyristroula2, σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Εγώ γράφω και θα γράφω μάλλον από ανάγκη και ουσιαστικά χωρίς κόπο ή ιδιαίτερη επιτήδευση. Ξέρω, κακό αυτό, αλλά όπως δεν μπορώ να διαβάσω λογοτεχνία για να εξεταστώ, έτσι και δεν μπορώ να γράψω για να "αξιολογηθώ". Μάλλον γι' αυτό οι εκθέσεις μου, όταν έδινα Πανελλαδικές, ήταν μέτριες ή κακές. :(

Δύσκολη αποστολή έχετε εσείς οι φιλόλογοι. Αλλά από ό,τι φαίνεται από τα σχόλιά σας σ' εμένα, εσείς και οι δύο, τα καταφέρνετε μια χαρά! Ενισχύετε όσο δε γίνεται κάθε προσπάθεια και σας ευχαριστώ. :)

Ανώνυμος είπε...

Πολύ όμορφο. Με άγγιξαν οι λέξεις.

to alataki είπε...

Mπράβο μικρή μου!!!

marilia είπε...

efi, χαίρομαι που σ' άρεσε. :)

Αλατάκι, τιμή μου το "μπράβο" σας! :) Ευχαριστώ πολύ.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Καλως σε βρηκα πατριωτισα!


Και....συνεχισε να μονομαχεις, κρατας δυνατο οπλο....

marilia είπε...

Ρίκη, καλωσόρισες! :)

Οι λέξεις πάντα είναι δυνατό όπλο. Αν καταφέρει να το χειριστεί κανείς σωστά, μπορεί να κάνει θαύματα! :)

Ανταίος είπε...

Μπήκα από περιέργεια!
Εντυπωσιάστηκα από το κείμενο...
Σαν να παρακολουθούσα ένα ρυάκι να κυλά στη πλαγιά ενός βουνού!
Χάρηκα και θα ξανάρθω πατριώτισσα...

marilia είπε...

Ανταίε, καλωσόρισες! Βάνω ρακή και κερνώ σε... σοκολατάκι για τα καλά σου λόγια για το κείμενό μου. :):)

Να περνάς