26/9/10

Δυσκολεύομαι...


Επιχειρώ κατάδυση ξανά. Εντός μου. Ηθικός αυτουργός του οδυνηρού ταξιδιού ο Τάσος, φίλος καινούριος του φετινού καλοκαιριού. Σκάφη για την κατάδυση αυτή θα μπορούσαν να είναι πολλά, εγώ όμως θα χρησιμοποιήσω ένα παλιό και γνώριμο, οικείο και αναμενόμενο για τα δικά μου ταξίδια, το μολύβι. Πτώση ελεύθερη, λοιπόν και η Ιθάκη στο τέλος της διαδρομής.

Φθινόπωρο, ο θάνατος του Καλοκαιριού και η αρχή του Χειμώνα. Περίεργη εποχή για μένα. Ο θάνατος του φετινού γεμάτου καλοκαιριού οδυνηρή υπόθεση. Βόλτες, ταξίδια, εικόνες, μυρωδιές, επιστροφές, άνθρωποι π' αγαπώ πολύ και, δυστυχώς, ο χρόνος δε μ' αφήνει να χορτάσω. Αποχωρισμοί που ματώνουν. Αγκάθια που γεννούν κόκκινα διαμάντια, όπως το αίμα στο μέτωπο του Χριστού. Αδύναμη για την όποια αντίσταση, δέχομαι τον κύκλο του χρόνου μοιρολατρικά. Μόνη, αλλά διόλου ευκαταφρόνητη παρηγοριά, οι φωτογραφίες και οι λιγοστές λέξεις που βιαστικά χάραζα στο χαρτί: "Γιατί μ' αφήσατε να φύγω;"... Η Ελευθερία, φίλη παλιά, της καρδιάς, απαντά: "Εσύ το αποφάσισες!". Εγώ...; Πότε; Ήμουν ποτέ παρούσα στη λήψη της απόφασης αυτής;

Ερωτήματα αναπάντητα εντός μου σαν αδηφάγοι μαύροι πλανήτες. Αν βγω ζωντανή από τη δύνη, ίσως βρω τις απαντήσεις που ψάχνω.

Εν αναμονή του Χειμώνα, λοιπόν και της γέννησης μιας νέας ζωής, ξεπλυμένης από σκόνες και ερωτηματικά σπασμένα.


* Τάσο, με δυσκόλεψαν πολύ οι λέξεις σου. Μάλλον δεν ήταν ό,τι περίμενες να δεις, αλλά... συμπάθα με, αυτό κατάφερα μόνο. Η φωτογραφία της σκιάς μου από το βράδυ στο Ιτς Καλέ. Σας ευχαριστώ ΠΟΛΥ για την όμορφη βραδιά και επιφυλλάσσομαι για αντίστοιχες βόλτες στο μέλλον. Ελευθερία, η σειρά σου για λεξούλες! ;)

2 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αυτό τώρα είναι παραμύθι;

σταγόνα είπε...

που θα πάει Μαριλιάκι.. δε θαβρέξει??? και θα ξεπλύνει η βροχή όλη τη σκόνη και βρωμιά του καλοκαιριού..
καλό Φθινόπωρο κοριτσάκι